STAGEPLAATSEN 

GEZINSHUIS

Studenten met een mbo-opleiding in zorg of welzijn kunnen stage lopen binnen ons gezinshuis. De jongeren die bij ons wonen hebben allen meervoudige problematiek (hechtingsstoornis, traumaverwerking, ADHD en ASS-PDD NOS). De combinatie van deze factoren maakt werken met onze cliënten ingewikkeld maar ontzettend leerzaam. Begeleiden van hen is afwisselend en nooit saai. Samen met de jongeren werken gezinshuisouders en stagiaires aan doelen die zijn opgesteld. Voorbeelden hiervan zijn o.a. stabilisatie van problematiek, emotieregulatie en gehechtheid. Met zijn alleen creëren wij een veilig leefklimaat waar iedereen op een open en eerlijke manier met elkaar omgaat en zich kan ontwikkelen naar zelfstandigheid.

Gezinshuisouders begeleiden de stagiaires met intensieve ondersteuning en bespreken dagelijks het contact tussen hen en de cliënten. Als je stage wilt lopen binnen het gezinshuis, moet je stevig in je schoenen staan en van aanpakken houden. Alle jongeren krijgen zorg op maat, waardoor het werk interessant en veelzijdig is. Je begeleidt ze in kleine stappen en geeft hen zoveel mogelijk autonomie, zodat ze uiteindelijk leren om zelfstandig te functioneren.


De werkzaamheden:

Als stagiaire draai je mee in de dagelijkse activiteiten binnen het gezinshuis. Je bent een aanspreekpunt voor de kinderen, je ondersteunt de opvoeding en begeleidt hen met de dagelijkse handelingen. Er zijn regelmatig gesprekken met de jongeren, instanties en andere hulpverleners waar we je graag bij betrekken. Zowel de werkdagen als werktijden kunnen wisselend zijn. In het algemeen zijn de werkdagen van 10:00 – 18:00. Ook kunnen er weekenddiensten zijn. Het minimaal aantal uur is 16 uur in per week. 


Heb je interesse om binnen ons gezinshuis stage te komen lopen? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar comforthomelogeeropvang@outlookcom.


Wij bieden ook diverse stageplaatsen aan binnen onze dagbesteding.