DAGBESTEDING - by ROBIN WOOD

Alle activiteiten worden aangepast aan de wensen & behoefte van het individu en dragen bij aan hun ontwikkeling en zelfredzaamheid. Hierbij wordt gekeken naar wat een persoon aan kan en welke doelen haalbaar zijn die de zelfredzaamheid vergroten om een zo zelfstandig mogelijk leven op te bouwen. Dit kan voor ieder mens anders zijn. 

Een groene toekomst: 
Veel van de jongeren die bij ons komen en deelnemen aan onze dagbestedingsactiviteiten hebben een leeftijd bereikt waarop zij mogen werken. Echter lopen deze jongeren achter in hun motoriek, sociale vaardigheden of kunnen hun emoties moeilijk onder controle houden. Hierdoor is het moeilijk om aansluiting te vinden in de maatschappij en het reguliere bedrijfsleven. Om deze jongeren toch te laten deelnemen aan de arbeidsmarkt en hun te begeleiden naar (hopelijk) een reguliere baan in de toekomst bieden wij activiteiten aan die hen voorbereiden.

by Robin Wood:
In onze houtwerkplaats kloven wij hout en restylen wij meubels. Er wordt gewerkt met grote en kleine machines die cliënten onder begeleiding en na leeftijd mogen besturen. We maken ze vaardig in het gebruik van klein gereedschap, stapsgewijs werken en vergroten hierdoor hun zelfstandigheid. Alle machines zijn voorzien van de nieuwste veiligheidssystemen. Er wordt gewerkt in kleine groepjes onder toeziend oog van een professional. Hierdoor is er veel toezicht en aandacht voor elk individu. Producten worden verkocht in onze kleinschalige winkel onder de naam by Robin Wood. Op onze loods of naar buiten maken wij niet zichtbaar dat het hier gaat om een dagbesteding om iedere individu het gevoel te geven normaal te zijn. Kijk voor meer informatie op onze website. www.byrw.nl.


Sport & spel:

Veel mensen die gebruik maken van onze dagbesteding zitten vol emoties die hun dagelijks handelen in de weg zitten en een negatieve invloed hebben op hun gedrag en de sfeer tijdens hun dagelijks leven. Met sport- en spelactiviteiten bieden wij de ruimte om zich te ontladen. Tegelijkertijd biedt dit de mogelijkheid om te werken aan hun motoriek, weerbaarheid en samenwerkingsvaardigheden. Activiteiten kunnen zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden tijdens de uren van de dagbesteding. 


Snuffelstage:

In samenwerking met professionals bieden wij diverse snuffelstages aan in de landbouw, bosbouw, hovenierswereld, loonwerk en autogarage. Wanneer men klaar is om een dag mee te lopen kunnen zij zich aanmelden van een snuffelstage. Samen met het bedrijf kijken wij naar de mogelijkheden en haalbaarheid.


Verkoop producten: 

Het is mogelijk dat tijdens de activiteiten die worden geboden producten worden ontwikkeld. Deze producten verkopen wij aan zowel particulieren als het bedrijfsleven. Met de opbrengst van de verkoop van deze producten ontwikkelen wij nieuwe activiteiten, schaffen wij nieuwe materialen en machines aan en organiseren wij uitstapjes in weekenden & vakanties voor deze doelgroep.